Zelf Administratie/Boekhouding bijhouden

Het kan slim zijn om zelf te boekhouden. Bovendien is het niet heel erg lastig op moment dat je net gestart bent met je bedrijf. Je houdt hierdoor zicht op de kosten en grip op de voortgang van je bedrijf. Het zelf doen van je administratie is een goede bezigheid, omdat je daardoor je bewust bent van de cash flow van je bedrijf. Vroeger hielden veel ondernemers zelf hun belasting bij op papier of de inventievere, modernere ondernemers via Excel. Met de komst van internet kwamen er partijen die uitkomst gingen bieden. Een voorbeeld van een van de betere partijen waar je zelf betaalbaar online kunt boekhouden, is Moneybird.

Moneybird – Zelf je administratie bijhouden / online boekhouden

Met moneybird is boekhouden vrij eenvoudig: je maakt een account aan, betaalt jaarlijks een paar tientjes en je kunt aan de slag. Je boekt gemakkelijk facturen in, voegt relaties toe en je kunt aan de slag. Moneybird stelt mooie rapporten samen en geeft bovendien een mooi overzicht voor je omzetbelasting voor een bepaald kwartaal. Ideaal dus. Mocht je ingewikkeldere boekingen krijgen zoals aankopen buiten de EU of buiten onze eigen grens, dan is het belangrijk om eventueel met een boekhouder in zee te gaan die ervaring heeft met Moneybird. Gelukkig zijn ook die er genoeg, omdat Moneybird hier zelf een lijstje voor heeft samengesteld waarop je zelfs kunt filteren per regio.

Andere boekhoudprogramma’s?

Uiteraard zijn die er ook. Er zijn er heel veel, maar daarmee bega je ook het risico om een verkeerde / verouderde variant te kiezen. Met moneybird zet je in op de toekomst: een innovatief platform dat blijft verbeteren. Een andere, veelgenoemde speler is Exact Online. Deze is iets meer aan de prijs, maar wordt gewaardeerd door een hele hoop grote boekhoudkantoren en ZZP’ers. Deze is eveneens koppelbaar aan al je systemen waaronder je bank.

Administratie uitbesteden?

Mocht je er gewoon niet goed in zijn en het liever willen uitbesteden? Lees dan ons artikel over de mogelijkheden bij het uitbesteden.

 

Zelf Administratie/Boekhouding bijhouden
5 (100%) 1 vote