BTW Administratie uitbesteden

Helemaal klaar met al die belastingzaken en heb je het gevoel dat je zelfs met behulp van onze BTW calculator nog niet kunt berekenen hoeveel je moet afdragen? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om je administratie uit te besteden bij een boekhouder. Wees gerust? Er zijn er genoeg!

Boekhouding uitbesteden bij ZZP’er of een administratiekantoor

Echter, het is wel belangrijk dat je vooraf bepaalt wat voor boekhouder je nodig hebt. Heb je alleen hulp nodig bij het doen van aangiftes voor de omzetbelasting, of ook voor de inkomstenbelasting? Dan kan het verstandig zijn om voor een ZZP’er te kiezen die je één op één begeleidt. Wil je echter alles uit handen geven en ook alle facturen door een partij laten invoeren en je totaal ontzorgen, dan zou je er goed aan kunnen doen om een groter kantoor uit te zoeken.

Wat zijn de voordelen?

Een groter kantoor heeft namelijk meerdere specialisten in dienst die ieder over hun eigen belastingvakgebied veel weten. Doordat die kantoren deze interne kennis efficiënt bundelen, kan dit voor een bedrijf interessanter zijn dan voor een ZZP’er te kiezen die veelal expertise op één hoofdzakelijk terrein heeft. Daar komt bij dat een groot kantoor vaak beter in staat is om deadlines te halen daar waar een ZZP’er kan strugglen met deadlines door een overvloed aan werkzaamheden. Het is echter goed om vooraf te beslissen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Er kunnen grote verschillen zitten tussen uurtarieven, maar dat betekent niet dat je altijd voor de goedkoopste moet kiezen.

Zo kan een dure boekhouder zichzelf ook meer dan terugverdienen door zijn kennis over slimme regelingen. Wist je bijvoorbeeld dat je per gereisde werkkilomter geld kunt terugvragen? Nee, precies. Dat is kennis waar niet iedere boekhouder beschikt. Een ZZP’er heeft vaak als voordeel dat hij persoonlijker met je medenkt daar waar grote kantoren productie moeten draaien en uren moeten maken.

Boekhouding zelf doen?

Dit heeft ook een hoop voordelen. Hoe het werkt, lees je hier.

BTW Administratie uitbesteden
5 (100%) 1 vote